vrijdag 6 december 2013

Saint Mandela

Tot 2013 was 05 december de dag van Sinterklaas en “hoor de wind waait door de bomen”. Met een weercode rood voorspelde het KNMI eerder  “hoor de Sint waait door de bomen”. Een droef overlijden van een groot man maakt echter dat wij 05 december nu anders gaan beleven, of toch niet?

Nelson Mandela overleed op een respectabele leeftijd en na een zeer bewogen leven.  Van 1964 tot 1982 verbleef hij in de gevangenis wegens het voorbereiden van een gewelddadige omverwerping van het apartheidsregime. Na zijn vrijlating toonde hij zijn vrijheid door de kettingen van de apartheidsslavernij af te werpen en zonder te “Zwarte Pieten” eenheid te prediken.

Uiteindelijk bereikte hij met zijn verzoenende houding dat het apartheidsregime verworpen werd en  gaf de wereld het grootste kado onder uit de zak; “Gelijkheid”
Sint Nicolaas (Nikolaos)of te wel Sinterklaas is afgeleid van Sint Nicolaas, in het Engels een Saint. Saint Nelson Mandela werd over de hele wereld geliefd en gerespecteerd door de kettingen met het verleden te breken en verdraagzaamheid, vrede, eenheid en vooral gelijkheid te propageren.
Vanaf nu vieren we Sinterklaas en eren we Saint Mandela. Mandela is dood, leve gelijkheid, leve de Saint.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten