maandag 11 augustus 2014

World gone mad

Het is vreemd terugkomen van vakantie. We vertrokken naar onze bestemming met de trieste wetenschap dat MH17 net was neergehaald. Een zeer trieste wake-up call van het feit dat in de Oekraïne een burgeroorlog is gestart. Achter deze oorlog lijkt Russisch nationalistisch denken te zitten aangewakkerd door een niet langer slapende reus.

Met een zwaar gemoed en triest gevoel volgen wij ook tijdens onze vakantie met een toenemende verbazing de ontwikkelingen in het rampgebied. Waar de wereldbevolking echter zijn steun betuigd, waar de Nederlandse bevolking massaal één wordt en waardig steun betuigd en waar zelfs Russische burgers en sommige Oekraïense Russisch nationaal socialisten met oprechte schaamte spijt voor de door hun veroorzaakte ramp betuigen, daar tegenover staat een president die zijn ware onverschillige aard laat zien. Poetin viert feest met een al even onverschillige FIFA. Poetin lijkt op ramkoers te liggen en gaat fanatiek op in zijn eigen geloof. Tegelijk lijken de FIFA bobo's al eieren voor hun geld te kiezen en sluiten zich kennelijk nu al aan bij de nieuwe Russische wereld overheersers of moet ik zeggen onderdrukkers.

Elders in de wereld gaat het ook mis en strijdt de Palestijnse HAMAS tegen het Joodse geloof. Niet echt opbeurende geluiden. Religieuze fanaten aan beide zijden wakkeren het vuur aan en ook hier zijn de burgers en de goed willende de dupe. Vreemd om te ervaren dat velen moeten lijden onder de gevolgen van een beperkte groep extremisten. Waarom staat die ogenschijnlijke grotere groep niet op en slaat de handen ineen. Ik kan er met mijn hoofd niet bij. Geloof zou liefde en compassie voor de medemens moeten prediken, niet een blinde haat.

In de hemel lijkt men verdrietig. Donkere wolken pakken zich samen en indrukwekkende buien storten zich over de wereld uit. Record hoeveelheden water treffen diverse gebieden in o.a. Nederland. Wateroverlast en schade het gevolg. Toch ook hier weer maakt een deel van onze bevolking er het beste van. Gezamenlijk de schouders eronder  of zelfs plezier maken door de baden in fietstunnels, drijven op je luchtbed door de straten. Het kan dus ook anders.

Op de terugreis van de vakantiebestemming lijkt het weer al aan te willen geven dat het nog erger kan. Wederom pakken wolken zich samen en wordt het zoveelste weeralarm afgegeven. Alarm ook in Noorwegen vanwege een terreurdreiging, Alarm in Afrika vanwege Ebola. Dat speelde toch al even, maar pas nu blijkt men wakker te worden. Onderweg volgt ook het nieuws dat Amerika bombardementen in Irak heeft uitgevoerd. Waarom zouden ze dat doen terwijl ze overal aan het terugtrekken zijn en ook in de US of A meer en meer op het defensie budget bezuinigd wordt.

ISIS lijkt sneller opgerukt dan voorzien door de mensen die er verstand van zouden moeten hebben. Helaas dus mijn onderbuikgevoel hiermee bevestigend dat ISIS sneller zou oprukken dan men dacht. Deze zogenaamd religieuze monsters laten zien waar zieke fanaten toe in staat zijn. Hoe kunnen mensen uit naam van hun geloof deze vreselijke dingen doen. Ik kan er nogmaals met mijn hoofd niet bij. Non-combatanten worden afgeslacht op wijzen waar de Partij voor de Dieren direct een kamerdebat voor zou aanvragen als het dieren betrof. Maar nu het echt bij de beesten af gaat in Irak waar zijn onze brave politici dan? Waar is Poetin nu met zijn oorlogszuchtige haantjes gedrag. Welke minderheid steunt Iran hier? China hoor je weer eens niet en Amerika doet maar weer waar het uiteindelijk voor veroordeeld zal worden door de religieuze haatzaaiers.

Ondertussen met dit alles gaat Nederland door met het afbouwen van defensie, wordt er gerammeld aan de kooi van de NAVO en lijken alleen religieus gedreven monsters in hun defensie middelen te investeren. De NAVO en Nederland in het bijzonder zijn niet eens  in staat een rampgebied veilig te stellen. Het inlichtingen apparaat moet ondertussen toegeven dat er in de Oekraïne toch  professioneler is geborgen dan aanvankelijk gedacht. Alles lijkt tegenwoordig anders dan men had gedacht. Maar wat niet anders gaat dan gedacht is dat religieuze haatzaaiers doorgaan met hun plan. Zonder enig diplomatiek offensief, niet als afschrikking in hun wapentuig investeren, maar puur uit oogpunt van uitroeien datgene dat niet met hun is.......

Wanneer wordt de wereld nu eindelijk eens wakker? 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten